Groen is de mode

16 oktober 2013 vrouwenjacht Nieuws

VJ_groenismodeEen titel van een krantenartikel waar, voor mij als jager, direct mijn aandacht  naar getrokken werd. Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat het helemaal niets te maken had met het ‘groen’ waar ik aan dacht.

Het artikel ging over ‘groene voeding’. Ik zal enkele regels hieruit citeren: “Het schijnt dat ongezond eten hard op weg is een taboe te worden onder hoogopgeleiden. Gezond eten is ontzettend in de mode, koolhydraten zijn uit. Des te geliefder zijn de zalfgemaakte groene smoothies, waarin groente en fruit gecombineerd worden. Gezond eten draait tegenwoordig niet meer alleen om afvallen. Je weet vaak niet waar je eten vandaan komt en wat er precies in is verwerkt. Dat wekt wantrouwen. Mensen willen weer dichtbij hun eten staan. Misschien hoef je in de grote steden niet zo ver te gaan voor een biosuper, gezond eten blijft een elitaire wat kostbare bezigheid.” Aldus het artikel.

Mijn conclusie: Als eerlijk eten ‘in’ is, dan slaan wij als jagers dus ook geen slecht figuur!

Hoewel deze voedselgroep niet in het artikel wordt genoemd, sluit ik mij hier met (h)eerlijk wild, toch graag bij aan!

(geplaatst 16-10-2013)

 

Comments are currently closed.


Powered by SSOM